[ATTENTION: Khas buat isteri2 yang tinggal di  Selangor.]

Nak cantikkan rumah dengan colour dinding yg Paling baru,lebih bersih,Lebih Ekslusif & lebih BLING-BLING dari Jiran rumah sebelah.

 

7 sebab nak mengecat rumah

 

a) Pindah masuk rumah yg baru beli

b) Renovation rumah terus tukar cat baru.

c) Rumah yg lebih 5 tahun tak cat, nak tukar warna & suasana baru.

d) Dinding mula mengelupas. Atap bocor & ada kesan kuning air bertompok di ceiling

e) Jual rumah, boleh jual lg cepat kalau rumah cantik.

f) Nak sambut hari raya dengan cat rumah baru.

g) Orang yang nak kawin atau anak nak kahwin, Nak rumahnya nampak cantik bila tetamu datang. Kang orang tak nak datang..hehehe..

            

Nak tak kami cat rumah akak macam “baru” sepantas 3 hari ?

 

Akak tidak perlu risau nak pening2 kepala bersesak kat kedai hardware pilih warna dan menunggu sampai siap order barang, sebab team kami yang akan settle semuanya dari mula sampai akhir.

Malah .. kami yg datang bincang kat rumah bawa kataloq warna… bila ngam semua… terus boleh booking masa yg sesuai sebelum kami start kerja… simple ja kan…

 

 

Ada juga yg nak cat rumah sebab

“Dinding rumah mcm  white board sekolah tadika…”

 

“Ada pernah nampak ker?”

 

Eerr..… “sabar. .Itu contoh kalau dapat anak yg kreatif pantang dapat pensil.. semua dinding nak ditanda tangannya..”

“cukup semua bilik kena sketch, siap pun galeri di rumah sendiri.. hehehe.. “

 

“janganlah marahkan budak tu.. mana tau boleh gantikan Leonardo de capucino ke nanti..”

 

“ehh,Silap lagi… Leonardo Da Vinchi lah”

 

 

Ok kita serius balik..

Adakah rumah akak macam ni ?

Atau ingin menjadi seorang ibu yg redha dengan segala yg berlaku depan mata.. redha lah sangat..

Yg tak sabar untuk FREE quotation.. Klik Ja butang bawah ni.

 Kontraktor cat

 

Memperkenalkan salah 1 servis terlaris dari team kami iaitu cat dinding yg persis wallpaper, siap ada teksture lagi nanti bila siap namanya cat sancora / momento untuk featurewall, cara mengecat dia pun laen macam sikit.

 

 

Yg ni pula contoh Geometrik feature wall

 

 

Dan custom feature wall (special request)

 

 

Apa lagi servis yg ada selain buat feature wall tu,

Kami berminat nak tau ni..!!

cat biasa-biasa tu ada tak?.. ”

 

 

“Ada.. ni nak terangkanlah ni..”

 

 

Inilah 7 Servis utama yg kami tawarkan yang kami  aktif mengecatnya setiap hari.

 

1-Custom featurewall  (contoh ada diatas)

-Sancora / Momento

-Geometrik

-Special upon request (logo, effect painting, sponging, 3D, mural dll)

2-Cat Dalam rumah semua dinding – Dari rumah flat sampailah bungalow

3-Cat ceiling.

4-Cat pintu bilik & pintu utama

5-Cat bilik kecil saja pun buat juga

6-Mengecat pejabat

7-Kedai dan restaurant

 

 

Pakej Mengecat Dalam Rumah

JENIS KEDIAMAN

BASIC

STANDARD

ADVANCE

JUMLAH WARNA

2 warna

3-4 warna

5-6 warna

Flat RM1,700 RM2,000 RM2,400
Apartment RM1,900 RM2,300 RM2,700
Studio biasa - RM2,600 RM3,000
Studio Duplex - RM2,900 RM3,300
Kondominium - RM2,800 RM3,300
Single storey RM2,800 RM3,000 RM3,300
Doube storey Rm3,800 RM4,300 RM4,800
BOOK NOW BOOK NOW BOOK NOW


Harga termasuk sekali dengan cat, peralatan yg kami sediakan sekali dgn touch up lubang/crack halus.

-Kami supply sekali dgn cat mahal , berkuality & berjenama MCI, ICI. Nippon & jotun je.

-Pintu dan Frame Set berharga Rm120.00/unit

-Tak termasuk grill.

-Tambahan $150 pada rumah landed yg dah renovate belakang

-rumah yg ada orang/perabut tambahan $180 untuk kerja alihkan kabinet & protect barang2 dgn plastic dsb.

 

Okey… dah faham dengan pakej-pakej ini.

 

Macam mana nak tempah?

Klik Ja

Kontraktor cat

 

 

 

 

Servis mengecat rumah yg orang lain tak buat tapi kami aktif buat

Jom tengok sikit lagi gambar2 yg “rare”.. Hanya  kat rumah orang yg “have-have” je ada.Nak try buat kat rumah sendiri pun boleh. Ni sebahagian profile yg sempat kami yg tunjuk dari koleksi dalam simpanan kami..

 

Sky Effect cloud / galaxi

 

Marble Effect Painting

 

Wall Painting / Ornament

 

 

Ceiling Drawing Ornament

 

Panorama / Object / effect

 

Disclaimer :

Apa yang dinyatakan di sini adalah benar mengikut situasi pada masa sekarang. Warna adalah berbeza melalui pandangan gadget anda disebabkan oleh kecerahan warna tablet masing-masing.

 

2 Minit Untuk Kenalkan Diri:

Saya ZOY, pengasas dan ketua pasukan kerja keras di Zoy Construction  Services. Berpengalaman  17 tahun dalam bidang pertukangan, pembinaan rumah, lukisan dinding dan mengecat rumah.

Kini, saya lebih banyak fokus pada hiasan dalaman dan kekemasan terakhir. Pernah bekerja untuk mengecat dinding untuk tiang-tiang istana, outlet kedai restoran, rumah banglo, PWTC, rumah kediaman menteri, Artis, masjid serta jabatan kerajaan.

Tapi, sekarang saya lebih suka ambil upah cat rumah orang di sekitar lembah klang & selangor.

 

 

Ini Hasil Kerja di Youtube

Jika akak mahu  melihat hasil kerja kami yg lain, akak boleh lihat di saluran Youtube kami:

 

 

Inilah kawasan yg kami terima tempahan

Klik sini untuk harga servis mengecat rumah akak ya